استان ها > گیلان

چرا ضایعات برنج در گیلان کم شده است؟

مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: اصلاح و نوسازی ۴۵۵ واحد کارخانه شالیکوبی موجب شده است که شاهد کاهش ۳ تا ۶ درصد ضایعات در کارخانه‌های شالیکوبی گیلان باشیم.

قاسم جوادزاده در گفت‌وگو با ورگ، اظهار کرد: در گیلان به طور میانگین یک میلیون و صد هزار تن شلتوک تولید می‌شود که این شلتوک‌ها در کارخانه‌های شالیکوبی به ۷۵۰ هزار تن برنج سفید تبدیل می‌شوند.

وی با بیان اینکه یک هزار و ۴۰۰و احد شالیکوبی در گیلان فعال هستند، افزود: اصلاح و نوسازی واحدهای شالیکوبی موجب کاهش ضایعات برنج می‌شوند و تاکنون این اصلاح ساختار در ۴۵۵و احد شالیکوبی گیلان انجام شده است.

جوادزاده ادامه داد: اصلاح این تعداد از واحدهای شالیکوبی منجر به کاهش ضایعات ۳ تا ۶ درصدی شده است.

مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه میزان ضایعات برنج در جهان ۱۳ درصد است این در حالیست که این میزان در استان ما بین ۲۰ تا ۲۴ درصد است، خاطرنشان کرد: افزایش ضایعات برنج با توجه به شرایط آب و هوایی، کیفیت برنج، وضعیت کارخانه‌های شالیکوبی فرق می‌کند و برای کاهش ضایعات برنج باید زنجیره‌های متفاوتی بهبود یابند.

وی خاطرنشان کرد: برندسازی برنج گیلان می‌تواند ارزش افزوده تولید این محصول را به برنجکاران برگرداند و در همین راستا در فاز اول برنامه داریم تا صد هزار تن از ۷۵۰ هزار تن برنج سفید تولید شده در استان را با برند گیلان بسته بندی و روانه بازار کنیم.

جواد زاده تصریح کرد: برنامه‌ریزی های خوبی در حال انجام است تا طی سنوات آینده برنج گیلان را به جایگاه واقعی اش در دنیا برسانیم.

مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: ضایعات برنج هیچگاه از بین نمی‌رود اما می‌توان آن را به کمترین مقدار رساند.

وی با اشاره به اینکه برنج گیلان از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است و حتی نیم دانه‌های برنج گیلان شاید از نظر ظاهری کیفیت خوبی نداشته باشند اما از نظر کیفی بسیار مطلوب هستند، گفت: از ضایعات برنج در فرآورده‌هایی نظیر رشته خشکار، آرد برنج و…. استفاده می‌شود.

You may also like...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code