استان ها > گیلان

طرح تجمیع کارخانه‌های چای در دست اجراست

مدیر صنایع غذایی و تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: طرح تجمیع کارخانه‌های چای را در دست اجرا داریم.

به گزارش ورگ، قاسم جوادزاده با اشاره به اینکه برداشت چای هر سال از اردیبهشت آغاز و تا آبان ماه در چند مرحله برداشت می‌شود، گفت: اگرچه کیفیت برگ سبز چای در برداشت اول و دوم خوب است اما در مرحله های بعدی از کیفیت کمتری برخوردار است.

وی افزود: بررسی‌ها حکایت از آن دارد که سالانه حدود ۳۵درصد از برگ سبز چای برداشت شده، کیفیت چندان خوبی ندارد و ارزش چای خشک تولید شده از آن، پایین تر از چای خشکی است که از برگ‌های سبز باکیفیت‌تر به دست می‌آید.

جواد زاده خاطرنشان کرد: از طرفی فقط از نیمی از ۶۵درصد برگ سبز با کیفیت، می‌توان چای خشک درجه یک و بسیار مرغوب تولید کرد.

مدیر صنایع غذایی و تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برای حل این مشکل طرح تجمیع کارخانه‌های چای را در دست اجرا داریم گفت: بنا داریم در یک کارخانه مدرن در املش، قطب تولید محصول چای ایران، از برگ های سبز چای که کیفیت بالاتری دارند، چای خشک با کیفیت بالا را تولید، درجه بندی و بسته‌بندی کنیم و از طرفی حدود ۱۰ تا ۱۲هزار تن برگ سبزی که کیفیت کمتری دارند را هم در خط فرآوری به چرخه تولید فرآورده‌های نوین از جمله چای سرد و شیرچای بیاوریم.

قاسم جواد زاده با بیان اینکه چای خشکی که از برگ‌های بی‌کیفیت تولید می‌شود، معمولا روی دست سبد تولید می‌ماند و به چای سنواتی تبدیل می‌شود، گفت: با احداث این کارخانه که چای خشک آن به لحاظ کیفیت، قابلیت رقابت با برندهای خارجی چای را دارد و در آن از برگ‌های بی‌کیفیت چای هم فرآورده های نوین تولید می‌شود، مشکل چای سنواتی هم تا حدود زیادی حل خواهد شد.

وی با بیان اینکه ساختمان ومحوطه این کارخانه بزرگ ساخته شده است، تصریح کرد: برای اجرای فاز اول این طرح که بناست با دستگاه‌های جداکننده و درجه‌بندی مدرن، چای خشک با کیفیت بالا تولید کند، ۳۰میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت اختصاص یافته و در مرحله بررسی نهایی است و در آینده نزدیک برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی خواهد شد.

مدیر صنایع غذایی و تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان امسال، فاز اول این کارخانه به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه هزینه خرید تجهیزات تولید فرآورده های جدید چای ۶برابر هزینه تجهیزات تولید چای خشک است گفت: از آنجا که این تجهیزات باید وارد شود، نیاز به اختصاص ارز است.

قاسم جوادزاده افزود: فاز دوم این  طرح که تولید فرآورده‌های نوین چای را به دنبال دارد، در وزارتخانه تایید فنی شده و در مرحله بررسی و برآورد اعتبارات ارزی است.

You may also like...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code