مسئول بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: در کنار منابعی که امروز برای به دست آوردن سلولهای بنیادی مطرح است، بحث خون بندناف که زمانی به عنوان زباله بیولوژیک دور ریخته میشد، مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش ورگ، ملیحه بهنامیان، امروز 10 مهرماه، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: ذخیره سازی خون بند ناف برای خانوادههایی که این امکان برایشان فراهم است، یک امر مهم است.
مسئول بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: بانک خون بندناف همان طور که از نام آن پیداست، شرایطی را فراهم میکند تا سلو های بنیادی موجود در خون بندناف تحت شرایط خاصی جمع آوری شده و در بانکی ذخیره شود تا اگر زمانی به سلولهای بنیادی برای پیوند نیاز داشتیم، این منبع ارزشمند براحتی در دسترس باشد و بتوان برای پیوند از آن استفاده کرد .
وی ادامه داد: در کنار منابعی که امروز برای به دست آوردن سلولهای بنیادی مطرح است، بحث خون بندناف که زمانی به عنوان زباله بیولوژیک دور ریخته میشد، مورد توجه قرار گرفته است.
بهنامیان بیان کرد: در بانک خون بند ناف خصوصی، ذخیره سازی نمونه بنا به درخواست متقاضی و پرداخت هزینههای مربوط به آن با تسهیلات مطلوب صورت گرفته و نمونه خون در مالکیت طرف قرارداد است.
مسئول بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: سلولهای بنیادی خون بند ناف تنها در برخی بیماریهایی که سلولهای خونی دچار آسیب نشده باشند، برای کودکی که نمونه وی ذخیره شده است؛ قابل استفاده خواهد بود.
بهنامیان اظهار کرد: همچنین هر شخص دیگری که از لحاظ ژنتیکی (HLA) تطابق لازم را با نمونه خون ذخیره شده، داشته باشد و تعداد سلول متناسب با وزن بیمار باشد، میتواند از این نمونه خون استفاده کند.
وی با بیان اینکه خواهر و برادر صاحب نمونه بیشترین شانس تطابق ژنتیکی (HLA) با صاحب نمونه را دارند، تصریح کرد: بانک خون بند ناف از زمان تاسیس، فعالیت خود را در راستای اطلاع رسانی به خانوادههایی که در آستانه تولد فرزند بوده و تمایل به ذخیره سازی سلولهای بنیادی دارند، آغاز کرده است.
مسئول بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به ذخیره سازی 500 نمونه در بانک خون بندناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، یادآور شد: والدین برای ثبت نام باید از هفته 36 بارداری به نمایندگی بانک خون بند ناف استان مراجعه و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09153613072 تماس بگیرند.